Strular din värmepump?

Ibland är lösningen bara en dammtorkning eller några knapptryck bort. I andra fall kan den behöva ses över av ett proffs, och kanske helt bytas ut. Det är alltid bra att ha ett serviceavtal tecknat. Då ser du till att värmepumpen får rätt behandling och förebygger problem med läckage, konstiga ljud eller brist på värme.

Här nedan finns guider för några av de enklare problemen din värmepump kan drabbas av.

Vill du prata service av värmepump?

Vi är flera värmeexperter på Johansson & Gunverth. Och flera av oss har stor vana av att serva värmepumpar.

Vi erbjuder dig service till fast pris: 2.700 kr (utbytesmaterial tillkommer) och reparation på de flesta värmeanläggningar som finns på marknaden. Vi arbetar med de ledande aktörerna inom varje område såsom Thermia, Nibe med flera.

Behov av service/reparation av värmeanläggning? Kontakta oss via formulär, telefon eller mail.
niklas@johanssongunverth.se

Tips och råd.

Thermia Inverter - guider

På den här sidan finns många filmer samlade som hjälper dig med din Thermia Inverter. Behöver du guidning med avläsning av drifttider och driftdata, brytning av värmekurva, inställning av akutdrift, driftläge, språk, säsongsstopp eller värmekurva? Här finns också en instruktion om hur du kan göra en tillfällig höjning eller sänkning av rumstemperaturen genom att justera värmen med komforthjulet.

Länk till sida med filmerna

Thermia Ventec - guider

Har du en Thermia Ventec? Här finns instruktionsfilmer som guidar dig i hur du gör inställning av inomhustemperatur och fläkthastighet samt inställning av värmekurva.

Länk till sida med filmerna

Ställ in akutdrift.

Om din värmepump slutar fungera kan du låta den interna eltillsatsen driva värmen. Använd endast detta i väntan på att vi kommer ut och tittar på din värmepump.

Till filmen

Återställning av larm.

Här får du en instruktion i hur du återställer ett larm i värmepumpens meny. Om larmet återkommer kontaktar du oss.

Till filmen

Så här fungerar en värmepump.

Här får du en enkel introduktion till hur en värmepump fungerar. Det är aldrig fel att veta det mest grundläggande om ditt värmesystem.

Till filmen

Åtgärder vid larm högtryckspressostat.

Högtryckspressostaten är en tryckvakt som skyddar köldkretsens högtryckssida. I det här dokumentet ser du vilka åtgärder du kan vidta om den larmar.

Till dokumentet

Åtgärder vid larm lågtryckspressostat.

Lågtryckspressostaten är en tryckvakt som skyddar köldkretsens lågtryckssida. I det här dokumentet ser du vilka åtgärder du kan vidta om den larmar.

TILL DOKUMENTET

Återställning av motorskydd.

Om värmepumpens motorskydd aktiverats kan det bero på att en säkring gått i din elcentral. Följ anvisningarna i dokumentet för att återställa det.

TILL DOKUMENTET

Löser du inte problemet på egen hand?

Ring oss. Eller beskriv problemet i formuläret så återkommer vi till dig.

Till kontaktformulär
Magnus Zeybrandt
Magnus Zeybrandt
2023-09-08
Perfekt installation, leverans samt trevlig personal!
Maria Hedin -Jonsson
Maria Hedin -Jonsson
2022-11-23
Trevligt bemötande och snabb återkoppling på ärendet. Mycket behjälplig
Björn Franksen
Björn Franksen
2022-07-26
Köpte och installerade bergvärmepump av Johansson o Gunvert , detta företag får 5 stjärnor pga , kundbemötande , mkt proffsigt utförande , samt trygghet , mycket trevlig personal tack Björn Franksen Torslanda
Lennart Karlsson
Lennart Karlsson
2022-05-06
Proffsigt och bra

Skaffa ett serviceavtal.

Med regelbundna intervaller servar du din bil, annars kan tillverkaren helt enkelt inte garantera att du kör säkert. En värmepump är också en tekniskt avancerad maskin som kräver underhåll.

Vi erbjuder alla våra kunder ett avtal där vi kommer ut en gång om året och servar värmepumpen. Det säkerställer både besparingen och driftsäkerheten. Klicka på länken för kostnad och avtalsvillkor.

LADDA NED INFO

Vill du byta värmepump?

När det inte längre är lönsamt att laga värmepumpen är det enda alternativet att byta ut den. Både för att du ska känna trygghet i ditt värmesystem, och för att hålla driftskostnaden på en så låg nivå som möjligt.

BEHÖVER DU LÅNA 100 000 KR RÄNTEFRITT?

Nu erbjuder vi möjligheten till räntefri finansiering. Låna upp till 100 000 kronor och delbetala räntefritt i 24 månader. Är det dags att byta värmepump?

Räkneexempel: Låna 50 000 kr
2 723:- (första månaden)
2 128:-/månad (månad 2–24)