Strular din värmepump?

Ibland är lösningen bara en dammtorkning eller några knapptryck bort. I andra fall kan den behöva ses över av ett proffs, och kanske helt bytas ut. Det är alltid bra att ha ett serviceavtal tecknat. Då ser du till att värmepumpen får rätt behandling och förebygger problem med läckage, konstiga ljud eller brist på värme.

Här nedan finns guider för några av de enklare problemen din värmepump kan drabbas av.

Vill du prata service av värmepump?

Vi är flera värmeexperter på Johansson & Gunverth. Och flera av oss har stor vana av att serva värmepumpar.

Vi erbjuder dig service till fast pris: 2.500 kr (utbytesmaterial tillkommer) och reparation på de flesta värmeanläggningar som finns på marknaden. Vi arbetar med de ledande aktörerna inom varje område såsom Thermia, Nibe, Effecta Mitsubishi med flera.

Behov av service/reparation av värmeanläggning? Kontakta Niklas Brodin:
0301-23 40 61
niklas@johanssongunverth.se

Till formuläret

Tips och råd.

Ställ in akutdrift.

Om din värmepump slutar fungera kan du låta den interna eltillsatsen driva värmen. Använd endast detta i väntan på att vi kommer ut och tittar på din värmepump.

Till filmen

Återställning av larm.

Här får du en instruktion i hur du återställer ett larm i värmepumpens meny. Om larmet återkommer kontaktar du oss.

Till filmen

Så här fungerar en värmepump.

Här får du en enkel introduktion till hur en värmepump fungerar. Det är aldrig fel att veta det mest grundläggande om ditt värmesystem.

Till filmen

Åtgärder vid larm högtryckspressostat.

Högtryckspressostaten är en tryckvakt som skyddar köldkretsens högtryckssida. I det här dokumentet ser du vilka åtgärder du kan vidta om den larmar.

Till dokumentet

Åtgärder vid larm lågtryckspressostat.

Lågtryckspressostaten är en tryckvakt som skyddar köldkretsens lågtryckssida. I det här dokumentet ser du vilka åtgärder du kan vidta om den larmar.

TILL DOKUMENTET

Återställning av motorskydd.

Om värmepumpens motorskydd aktiverats kan det bero på att en säkring gått i din elcentral. Följ anvisningarna i dokumentet för att återställa det.

TILL DOKUMENTET

Löser du inte problemet på egen hand?

Ring oss. Eller beskriv problemet i formuläret så återkommer vi till dig.

Till kontaktformulär

Skaffa ett serviceavtal.

Med regelbundna intervaller servar du din bil, annars kan tillverkaren helt enkelt inte garantera att du kör säkert. En värmepump är också en tekniskt avancerad maskin som kräver underhåll.

Vi erbjuder alla våra kunder ett avtal där vi kommer ut en gång om året och servar värmepumpen. Det säkerställer både besparingen och driftsäkerheten. Klicka på länken för kostnad och avtalsvillkor.

LADDA NED INFO

Vill du byta värmepump?

När det inte längre är lönsamt att laga värmepumpen är det enda alternativet att byta ut den. Både för att du ska känna trygghet i ditt värmesystem, och för att hålla driftskostnaden på en så låg nivå som möjligt.

LÄS MER