Dags att byta värmepump?

Förhoppningsvis har du fått många år tillsammans med din värmepump, men det kommer en dag när det är dags att byta. Din nuvarande kanske redan har gått sönder, eller så vill du känna tryggheten i att byta ut den innan den gör det. Ytterligare en anledning är så klart att utvecklingen hela tiden går framåt, och dagens värmepumpar är betydligt effektivare än för tio år sedan.

KONTAKTA OSS

Prata med en värmeexpert

Vi är flera värmeexperter på Johansson & Gunverth. Så när vi kommer ut till dig för att prata värmelösning är det högst troligt att det är Pär Sverker eller någon av hans kollegor du möter.

Behov av ny värmelösning? Kontakta Pär Sverker på:
sverker@johanssongunverth.se

Dags att byta värmepump?

Så här går det till när du låter oss hjälpa dig på resan.

1. KONTAKTA OSS.

Kontakta oss via formuläret nedan. Så hör Pär Sverker eller kollega av sig för att hitta en dag och tid att komma hem till dig. Hembesöket är kostnadsfritt.

Kontorstid går det givetvis också bra att ringa på telefon 0301-23 40 50.

Till formulär

2. Offert, installerat & klart.

När vi ses pratar vi igenom hushållets behov och önskemål. Vi återkommer med ett konkret förslag på ny värmepump – en bra lösning för dig. Offerten du får är ett installerat & klart-pris.

3. Tillståndsansökan för borrhål.

Är det dags för ny bergvärmepump? Vi kommer att rekommendera den eller de som passar hushållets och husets behov.

Om det behöver borras på nytt eller tilläggsborras sköter vi tillståndsansökan hos myndighet.

4. Samordnar ev borrning

Om det är en ny berg- eller jordvärmepump som ska installeras och det behöver borras eller tilläggsborras så samordnar vi detta. Du kan lugnt luta dig tillbaka.

5. Installation och driftsättning

Alla våra montörer är certifierade enligt gällande branschregler. Vi installerar och driftsätter, vilket normalt tar en dag. Innan vi är klara ger dig en enklare instruktion om hur din nya värmepump fungerar. Vi tar självklart med oss din gamla värmepump och städar efter oss.

6. FAKTURA

Du får en totalfaktura från Johansson & Gunverth när arbetet är slutfört. Tillsammans med fakturan får du all dokumentation och alla garantihandlingar.

Byta värmepump?

Fråga oss om om värmepumpar. Vi har lång erfarenhet av värmerelaterade frågor och allt från bergvärme till frånluftsvärmepump.

Byta bergvärmepump?

Thermia Atlas, berg- och jordvärmepump, har den senaste och modernaste tekniken. Inga kompromisser - perfektion i varje detalj. En tyst bergvärmepump med en varmvattenproduktion i en klass för sig.

Byta frånluftsvärmepump?

Thermia Ventec är speciellt anpassad för utbyte. Den har rostfri varmvattenberedare som kan ge stora mängder varmvatten. Enkel att styra via inbyggd färgpekskärm.

Luft-vatten-värmepump

Thermia iTec är Thermima mest effektiva luft-vatten-värmepump någonsin. Extra hög besparing tack vare inverterteknik. Byggd för att ge maximal prestanda i nordiskt klimat.

Köpa luft-luft-värmepump?

Fråga oss om luft-luft-värmepumpar. Vi jobbar med flera olika varumärken och erbjuder installerat & klart-priser.

Luft-luft-värmepump, Hero

Mitsubishi MSZ-LN luft-luft har namnet Hero och finns i fyra färger.

Installerat & klart-pris från 23.815 kr.

Luft-luft-värmepump, Hero

Luft-luftvärmepump, Aura

Thermia Aura T1 är en luft-luft-värmepump byggd för nordiskt klimat. Den är extra effektiv både i värme- och kyldrift och har specialutvecklad triangeldesign ger mycket låg ljudnivå, ökad kapacitet och endast 26 cm hög innedel. Aktiv luftrening med plasma/jon-teknik samt möjlighet att styra med WiFi via tillbehör.

Luft-luftvärmepump, HR COOL

Mitsubishi MSZ-HR COOL kyler snabbt och energieffektivt ned ett varmt rum till ett behagligt inomhusklimat. Den kompakta designen gör den lättplacerad och ger dig fler valmöjligheter och flexibilitet vid installation. Den kan enkelt placeras vid låga höjder t.ex. över en dörrpost eller ett fönster. Enkel och lätthanterlig fjärrkontroll ger dig möjlighet att styra din luftkonditionering från soffan.

Installerat & klart-pris från 16.106 kr.

Luft-luftvärmepump, HR COOL

Hur går det till att byta värmepump?

Mycket av arbetet är redan förberett eftersom du redan har en värmepump på plats. Däremot måste bortforsling av den gamla värmepumpen hanteras. Bytet tar bara en dag, sen är allt klart och du har en ny, driftsäker och energisnål värmepump på plats. Det enda undantaget är om du har en bergvärmepump och valt att borra ett nytt borrhål. Då tar det lite längre tid innan den nya värmepumpen är i drift.

Vill du veta mer?

Vi är ett Thermia Värmepumpcenter.

Det innebär att du kan känna dig helt trygg med att vi har all kunskap som krävs för att guida dig till rätt val av värmepump och installera den på ett korrekt sätt. Vi har arbetat med ledande värmepumpsvarumärken sedan början av 1970-talet, och har lång erfarenhet av värmepumpsinstallationer i alla typer av hus och fastigheter. Totalt har vi installerat över 4 000 värmepumpar.

Våra garantier.

Precis som alla Thermia-återförsäljare erbjuder vi ett gediget trygghetspaket som följer med din nya värmepump. Tre års produktgaranti på värmepumpen är grunden, därtill kommer hela 10 års garanti på varmvattenberedaren samt möjligheten att teckna Thermias Trygghetsförsäkring i upp till 18 år beroende på vilken typ av värmepump du köpt.

BEHÖVER DU LÅNA 100 000 KR RÄNTEFRITT?

Är det dags att byta värmepump? Nu erbjuder vi möjligheten till räntefri finansiering. Låna upp till 100 000 kronor och delbetala räntefritt i 24 månader.