Stopp i avloppet?

Matresterna simmar i vasken. Vattnet rinner inte bort när du duschar. Du har rensat avloppet, men utan resultat. Vi kan hjälpa dig att få bukt med problemet. Och vi vet dessutom vilka knep du kan ta till för att undvika framtida stopp.

Köp propplösare

Mudin Express, en supereffektiv avloppsöppnare som avlägsnar fett, matrester och hår mm. Propplösare som är skonsam mot plast, betong, rostfritt stål och gummi.
Den är också 100 % vattenlöslig och skapar inga försteningar i rören.

Mudin Express, 359 kr i vår Bad & Värme-butik i Rävlanda.

Förebygg problem med avloppet

Häll inte ner matfett och olja i avloppet. Det stelnar i ledningarna och orsakar sedan stoppet. Var noggrann med att torka ur stekpannor och andra redskap som du har matfett i. Frityr- och matolja ska alltid samlas i exempelvis en dunk och köras till återvinningscentralen. När det kommer till toaletten finns en enkel tumregel att förhålla sig till: toalettpapper, avföring, blod och vatten får spolas ner, inget annat.

Tips och råd

Stopp i vasken

Du kan hälla ner diskmedel i vasken för att se om stoppet löser sig. Men undvik bikarbonat – det kan skada rören. Det bättre alternativet är att använda en vaskrensare, som hjälper dig att få ut rester eller smuts i rören. Om du upplever stopp vid upprepade tillfällen så hör av dig till oss.

Kontakta oss

Stopp i duschen

Det är bara att dra på sig gummihandskarna, lyfta brunnslocket och sedan börja rensa. Det är oftast hår och smuts som samlat sig och orsakar stoppet. Om det inte löser problemet, eller om du snabbt får besvär igen bör du kontakta oss.

Kontakta oss

Stopp i toaletten

Det första, och enklaste, du kan göra är att fylla en stor hink med vatten och hälla ner i toaletten. Om det inte hjälper kan det vara bra att se dig om efter ett rensband – en stålvajer med krok som gör det lättare att komma åt och rensa rören.

Kontakta oss

Akut stopp

Är det totalstopp eller har du drabbats av översvämning? Vi har en samarbetspartner med dygnet runt-jour som kan rycka ut närhelst akuta stopp uppstår.

Ring Hällesåker Slamsugning, ring 031-40 99 91.