Värmepump istället för direktverkande el.

Om du har direktverkande el hemma behöver det inte innebära att värmepump är uteslutet för dig.

Sänk driftskostanderna. Rejält.

Vi hjälper dig med en konvertering till ett vattenburet värmesystem. Den stora anledningen till att göra det arbetet är förstås att sänka dina driftskostnader. Skillnaden blir faktiskt så stor som 50-80 procent beroende på dina förutsättningar och vilken värmepump du väljer att installera. Den rejäla sänkningen i driftskostnad innebär också att värdet på din fastighet stiger.

9 STEG TILL ETT NYTT VÄRMESYSTEM

Vill du få ner uppvärmningskostnaderna, öka komforten och för att höja värdet på huset. Här är nio steg mot en ny uppvärmningsform. Johansson & Gunverth är med dig hela vägen.

1. KONTAKTA OSS.

Bor du i ett hus som värms av direktverkande el. Ja, då är det dags att ta tag i det. För att få ner uppvärmningskostnaderna, öka komforten och för att höja värdet på huset. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta hos

2. MÖTE HOS DIG.

Vi kommer gärna hem till dig för att se på din nuvarande lösning och för att berätta hur det går till att gå från eluppvärmning till vattenburen uppvärmning. Vi diskuterar också valet mellan luft-vatten-värmepump alternativt berg/jordvärmepump om du inte redan bestämt hur du vill ha det.

3. OFFERT.

Vi återkommer till dig med två offerter. En på installation av värmepump och en på rördragning och installation av vattenburna radiatorer. På offerten ser du priset inklusive material- och arbetskostnad samt eventuellt rotavdrag.

Möjlighet till finansiering finns via Wasa Kredit. Låna upptill 100 000:- räntefritt.

Läs mer om finansiering

4. DETALJER & TIDPLAN.

När du bestämt dig tar vi gärna ett möte till hos dig. Dels för att hitta en lämplig tid för genomförandet. Dels för att prata igenom detaljerna i lösningen. Vi hjälper dig med eventuella ansökningar hos myndigheter för att få borra. Vi lovar, du är inte mottaglig för all info i vårt första möte.

5. INSTALLATION.

Alla våra montörer är välutbildade och har lång erfarenhet av den här typen av projekt. Rördragning och installation av värmepump tar ca två veckor. Lite beroende på hur stort hus du har osv.

6. DU KAN BO HEMMA.

Vi gör vårt jobb på dagarna och lämnar huset i så pass god ordning att det går att bo kvar hemma under arbetet. Vi forslar självklart bort allt som ska kastas och städar efter oss.

7. ÖVERLÄMNING.

Innan vi lämnar dig har vi en genomgång av din nya värmepump och ditt nya värmesystem.

8. SERVICEAVTAL.

En värmepump mår bra av att bli omhändertagen. Tecknar du ett serviceavtal med oss ser vi till att den årliga ompyssligen blir av utan att du behöver tänka på det.

Läs mer om service här

9. FAKTURA.

Du får en totalfaktura när arbetet är slutfört. Tillsammans med fakturan får du dokumentation och garantihandlingar.

Jan och Inger bytte el mot vattenburen värme

"Vi valde att göra arbetet i två steg då vi själva ville hinna med och fixa lite emellan. J&G var lyhörda för detta och installerade först luft-vatten-värmepumpen. Några månader senare kom de tillbaka och gjorde dragningen av det vattenburna systemet i hela huset. Det tog ca en vecka för två man att göra rördragningen. Det märks att det inte var första gången de gjorde det. Vi är nöjda med resultatet."

Läs om deras upplevelse här

Glädjebesked – få bidrag för energieffektivisering!

Från den 3 juli 2023 kan du som äger ett småhus som värms upp med el eller gas söka bidrag för energieffektivisering. Äntligen säger vi på Johansson & Gunverth. Bidraget kan exempelvis användas för konvertering till ett vattenburet system och installation av värmepump. Bidraget är upptill 30 000 kronor för värmesystemsåtgärder. Ansökan görs via Boverkets e-tjänst.

Läs om bidraget här
Magnus Zeybrandt
Magnus Zeybrandt
2023-09-08
Perfekt installation, leverans samt trevlig personal!
Maria Hedin -Jonsson
Maria Hedin -Jonsson
2022-11-23
Trevligt bemötande och snabb återkoppling på ärendet. Mycket behjälplig
Björn Franksen
Björn Franksen
2022-07-26
Köpte och installerade bergvärmepump av Johansson o Gunvert , detta företag får 5 stjärnor pga , kundbemötande , mkt proffsigt utförande , samt trygghet , mycket trevlig personal tack Björn Franksen Torslanda
Lennart Karlsson
Lennart Karlsson
2022-05-06
Proffsigt och bra

BEHÖVER DU LÅNA 100 000 KR RÄNTEFRITT?

Är det dags att byta till värmepump? Nu erbjuder vi möjligheten till räntefri finansiering. Låna upp till 100 000 kronor och delbetala räntefritt i 24 månader.Räkneexempel: Låna 25 000 kr
1 637:- (första månaden)

1 042:-/månad (månad 2–24)