”KOMPETENTA INSTALLTÖRER SOM GJORT DET HÄR FÖRUT”

Kund: Inger och Jan Inganäs
Uppdrag: Installera vattenburen värmelösning

Läs mer om konvertering

BERÄTTA OM ANLEDNINGEN TILL ATT NI BEHÖVDE ANLITA HANTVERKARE/PROFFSHJÄLP.

Vi (Jan och Inger) har bott i huset på Hestra sedan 1980. Det byggdes 1978 och värmdes upp av direktverkande el. För sex år sedan kompletterade vi med en luft-luft-värmepump för att få ner uppvärmningskostnaderna. Vi gick från 30 000 kWh till ca 20 000. Tyvärr ger luft-luft-värmepumpen ifrån sig mycket ljud. För vår egen komforts skull, vår ekonomi och husets bästa övervägde vi att konvertera huset från el och luft-luft-värmepump till vattenburen uppvärmning. Det var de skenande elpriserna som gjorde att vi tog tag i det just nu.

VARFÖR VALDE NI ATT KONTAKTA JUST JOHANSSON & GUNVERTH?

Jag (Jan) var i kontakt med några rörfirmor. Vi kände till Johansson & Gunverth (J&G) sedan tidigare. Vi har bland annat sett att de gjort jobb hos grannar på gatan. Det var hos J&G vi fick den bästa responsen och det kändes bra med J&G. Det är en välrenommerad firma och vi kände förtroende. Vi upplevde att de var intresserade av oss som kunder.

HUR BLEV RESULTATET?

Vi hade besök av Pär Sverker och fick sedan offert som vi gick igenom tillsammans. Vi valde att göra arbetet i två steg då vi själva ville hinna med och fixa lite emellan. J&G var lyhörda för detta och installerade först luft-vatten-värmepumpen. Några månader senare kom de tillbaka och gjorde dragningen av det vattenburna systemet i hela huset. Det tog ca en vecka för två man att göra rördragningen. Det märks att det inte var första gången de gjorde det. Vi är nöjda med resultatet.

Vi har inte kunnat testa av värmesystemet fullt ut än i och med att det inte varit vinter. Värmen är nu jämnare. Innan var det varmare på nedervåningen och kallare på övervåningen. Där vi hade vattenburen golvvärme sedan tidigare – i badrum, bastu och entrédelen – fungerar det också bra. Den delen drevs tidigare av en liten elpanna. Om jag ska gissa så kommer vi nog nu ner till ca 15 000 kWh/år, för vårt 200 m2 hus. Vi trodde inte att vi skulle spara så mycket på installationen utan snarare höja värdet på huset.

HUR SKULLE DU BETYGSÄTTA J&G:S ARBETE?

Jag (Jan) skulle säga att det är mycket väl godkänt. J&G har gjort ett mycket bra jobb och har varit lätta att få tag på. De kom när de lovat att komma. Väldigt bra killar som var noggranna och vana att jobba ihop med kunder. De lyssnade på oss.

De håller vad de lovar och har ett bra bemötande. Det är också ett fint utförande som vi är nöjda med. Det kändes att det var kompetenta installatörer som gjort det här förut. När man gör rördragning igenom väggar krävs det lite känsla.

Jan i tvättstugan vid innedelen av luft-vatten-värmepumpen.

Magnus Zeybrandt
Magnus Zeybrandt
2023-09-08
Trustindex verifierar att den ursprungliga källan till recensionen är Google.
Perfekt installation, leverans samt trevlig personal!
Maria Hedin -Jonsson
Maria Hedin -Jonsson
2022-11-23
Trustindex verifierar att den ursprungliga källan till recensionen är Google.
Trevligt bemötande och snabb återkoppling på ärendet. Mycket behjälplig
Björn Franksen
Björn Franksen
2022-07-26
Trustindex verifierar att den ursprungliga källan till recensionen är Google.
Köpte och installerade bergvärmepump av Johansson o Gunvert , detta företag får 5 stjärnor pga , kundbemötande , mkt proffsigt utförande , samt trygghet , mycket trevlig personal tack Björn Franksen Torslanda
Lennart Karlsson
Lennart Karlsson
2022-05-06
Trustindex verifierar att den ursprungliga källan till recensionen är Google.
Proffsigt och bra